Menu Zavřeno

Automobilová orientační soutěž Blovickem 2024

sobota 4. 5. 2024Blovice a blízké okolí

S ohledem na loňský zájem o orientační automobilový závod AOS Blovickem 2023, jsme se rozhodli jej uskutečnit i v letošním roce. Doufáme, že si s námi užijete příjemný sobotní den ve společnosti dalších příznivců automobilů a orientačních soutěží. Koncept závodu je uzpůsoben s ohledem na to, aby se soutěže mohli zúčastnit začátečníci nebo posádky s dětmi. Kromě toho je cílem námi organizovaného závodu navázat na dlouholetou tradici v pořádání Branných Orientačních Automobilových Soutěží a Automobilových Orientačních Soutěží na Blovicku a také podpořit ohleduplnost a zodpovědnost v silničním provozu a tím přispět ke snižování dopravní nehodovosti. Byli bychom rádi, kdyby i tento rok pro vás byla soutěž nejen příjemně stráveným dnem, ale i příležitostí pro setkání s přáteli či novými lidmi a současně rozšířila obzory nebo oživila pravidla silničního provozu a poskytování první pomoci. Namístě je také poděkování starostovi města Blovice Bc. Robertovi Zelenkovi, který převzal záštitu nad touto soutěží.

Pro ty z vás, kteří neví o jaký typ závodu se přesně jedná, doporučuji navštívit například Wikipedii, kde je základní shrnutí (Automobilová orientační soutěž – wiki). Každopádně AOS je soutěž založena na přesnosti, správné navigaci, spolupráci v týmu, obsahuje branné prvky jako hod granátem, zdravovědu apod. Čas v této soutěži hraje sekundární roli a je vyžadováno dodržování pravidel silničního provozu.

Zaujalo vás to? Přečtete si níže propozice soutěže a pokud se budete chtít zúčastnit, neváhejte a vyplňte přihlášku, kterou zašlete na e-mail ak-uslava@seznam.cz.

INFORMACE

Detailní informace najdete v propozicích, které jsou ke stažení níže. Nicméně posádka vozu musí být minimálně dvoučlenná. Soutěž se pojede podle jednodušších itinerářů. Obě kategorie pojedou podle itinerářů pro svoji kategorii. V rámci soutěže bude vyhodnocena samostatně kategorie B25 (Malý pohár – REGISTROVANÉ POSÁDKY na aoscz.info), dále v rámci soutěže bude vyhodnocena kategorie juniorů, do 10 a do 16 let. Budou mít navíc svoje úkoly a budou se započítávat i některé úkoly plněné řidičem. Některé prvky a úkoly soutěže budou prehistorické, tak doufáme, že Vás to nepřekvapí. (odhady, zdravověda, topo úkoly, granáty, …….). Kategorie B25 bude hodnocena bez nich.

kategorie B0 – mírně pokročilí
kategorie B25 – posádky jezdící pravidelně

TERMÍN

sobota 4. května 2024

Administrativní přejímka: Areál dílen střední školy Oselce – pobočka v Blovicích,
naproti adrese: Hradiště 69, Blovice. 336 01
GPS souřadnice: 49.5756686N, 13.5435253E
(https://goo.gl/maps/iXVdfuajQRFwnjAD7)

Cíl, vyhlášení výsledků: KBS Pension a Restaurace ZAHRÁDKA
Zahrádka 82, Sedliště-Nepomuk 1, 335 01
GPS souřadnice: 49.5294147N, 13.6453919E
(https://goo.gl/maps/iXVdfuajQRFwnjAD7)
(https://www.kbssped.cz)

DŮLEŽITÉ DOKUMENTY KE STAŽENÍ

ŘEDITELSTVÍ SOUTĚŽE

Ředitel:                                 Miloslav „Milda“ Šipla
Vedoucí tratě:                       Pavel Hlaváček
Hlavní rozhodčí:                    Milan „Oldo“ Hlaváček
Vedoucí JZ:                          Zdeněk Mašek
Vedoucí soutěžních prvků:     Irena Hajnárová
Výpočty:                                 Josef „Fredy“ Vogeltanz

Těšíme se na vaši účast!

Za Autoklub Úslava Blovice
Stanislav Mašek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *